Wie niet horen wil, moet voelen. Zo luidt een oud gezegde. Gelukkig kunnen die twee heel goed samenvallen. Luisteren naar radio of podcasts kan veel met je gemoedstoestand doen.

Zo hebben we gemerkt uit de reacties van kinderen dat het luisteren naar podcasts een prettig gevoel geeft als je wat langer luistert. Binge-luisteren; languit liggend op een warm kleed of op de achterbank van de auto.

In de lockdown van maart/april 2020 hebben veel kinderen hun weg gevonden naar podcastst via ons platform. Zo luisterden zij onder andere naar Op Houten Banden, Kareltje en Sjonnie, Droomtheater Het Oor en  Ron wil een tattoo. Ook juffen en meesters wisten, ondanks het feit dat de scholen gesloten waren, hun leerlingen de weg te wijzen naar de educatieve podcasts zoals EzelsorenFilosoofje, Leesbeesten & Luistervinken, De Waanzinnige Podcast en Het Klokhuis.

En mocht je in deze kerstvakantie verlangen naar volledige rust, geef de kinderen in jouw nabijheid een coole koptelefoon en wijs hen de weg naar kinderpodcasts.nl. Als je zelf een aflevering meeluistert, kun je tot interessante gesprekken komen. En daar hebben we in deze bizarre tijden toch allemaal behoefte aan? Fijne dagen samen!

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!