Podcastmakers, verhalenvertellers, leraren en mediaopvoeders lanceerden vanmiddag om 16.00 uur een gratis podcastplatform voor kinderen op Kinderpodcasts.nl. Naast verhalen, hoorspelen en luisterboeken, vind je er ook het laatste nieuws en volg je de laatste ontwikkelingen uit binnen- en buitenland. Verder wordt het platform een bron van informatie voor kinderen, podcastmakers, leraren, ouders en andere mediaopvoeders in Nederland. In ons land zijn nog relatief weinig kinderpodcasts beschikbaar, maar daar komt volgens oprichter Tjeerd van den Elsen verandering in: ‘De hoeveelheid schermtijd en mediaconsumptie bij kinderen neemt toe. Dat hoort bij deze tijd, maar we zoeken dan vooral ook naar alternatieven zonder scherm. In het buitenland zijn kinderpodcasts dat al. Daarnaast merk ik in de theater- en podcastwereld dat makers bereid zijn om podcasts voor kinderen te maken.’

Betrouwbaar platform

Kinderen die naar podcasts luisteren, komen even helemaal los van hun scherm, tablet en smartphone. Ze worden even niet overprikkeld met alles wat het internet te bieden heeft. ‘Met Kinderpodcasts.nl willen we vooral een veilig en betrouwbaar platform zijn waar leuke, educatieve en verantwoorde content te horen is’, aldus Van den Elsen.

Gratis kinderpodcasts

De podcasts op Kinderpodcasts.nl zijn gratis en met de grootste zorg samengesteld. Kinderen hebben eindelijk de beschikking over een veilig en (educatief) verantwoord aanbod kinderpodcasts. Luisteren is leerzaam en daagt kinderen uit op het gebied van woordbegrip, luistervaardigheid, creativiteit en voorstellingsvermogen.

Week van de Mediawijsheid

De lancering van het platform vindt vandaag plaats op de laatste dag van de Week van de Mediawijsheid. Met het thema ‘Aan of Uit?’ draait de campagne dit jaar om het maken van bewuste keuzes in mediagebruik. Netwerk Mediawijsheid is blij met de komst van dit platform. ‘Mediawijsheid gaat over het slim omgaan met media en de kansen ervan benutten. Kinderpodcasts horen daar helemaal bij! Podcasts maken dat je verbeelding extra gaat werken en dat is erg leuk om te beleven, ook voor ouders samen met hun kinderen’, zegt Mary Berkhout-Nio, programmadirecteur van Netwerk Mediawijsheid.
Download hier het volledige persbericht, foto en het logo.
kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!