Lezen is belangrijk, maar vooral ook heel erg leuk. Met de kinderboekenpodcast Leesbeesten & Luistervinken komt er nog meer leesplezier in de klas. In deze serie podcasts staat het gesprek tussen kinderen en kinderboekenschrijvers centraal. In de eerste aflevering hoor je Emie (11) en Mieke (11) in gesprek met schrijver Paul van Loon.

Leesbeesten & Luistervinken is de tweede kinderpodcast in korte tijd over kinderboeken. Al eerder dit jaar verscheen De Waanzinnige Podcast.

Lees- en luisteroffensief

Leesbeesten & Luistervinken is een initiatief van Cubiss en wordt uitgevoerd in samenwerking met Radiorakkers met als doel dat meer kinderen met plezier gaan lezen. Want wie meer leest, leest beter en wordt daardoor beter in taal. Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel te weinig lezen. Hierdoor zijn ze op latere leeftijd minder taalvaardig. Bijna een kwart van de 15-jarigen loopt het risico om laaggeletterd te worden. Ook op het gebied van mondelinge taalvaardigheid is er winst te behalen. Een leesoffensief én een luisteroffensief is dus hard nodig.

Lezen, luisteren en mediawijsheid

Met de kinderpodcast Leesbeesten & Luistervinken ontdekken kinderen de verhalen achter hun favoriete boeken en krijgen ze leestips. Bij iedere podcast hoort ook een lesbrief. Hierin gaan kinderen aan de slag met andere belangrijke vaardigheden als spreken en luisteren. Ook mediawijsheid komt aan bod. 

Paul van Loon

In de eerste aflevering is het de beurt aan Paul van Loon. De schrijver van onder andere Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus vertelt waarom hij is gaan schrijven en welk boek hem heeft geïnspireerd. Daarnaast geven de kinderen leestips in de boekencast en stellen ze vragen aan kinderenboekenillustrator Rick de Haas. Er komen dit jaar nog 5 afleveringen. De eerstvolgende aflevering is met Jacques Vriens.

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!