Wie maakt de beste podcast die past bij het thema van de Kinderboekenweek? Samen met Kinderpodcasts Nederland en Hogeschool de Kempel organiseert Cubiss de Kinderpodcast Battle. Een podcastwedstrijd voor kinderen van groep 5 tot en met de brugklas. Arend van Dam, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk neemt plaats in de jury.

De Kinderpodcast Battle daagt kinderen uit om aan de slag te gaan met een podcast over geschiedenis. Daarmee sluit de wedstrijd aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’ De jury (kinderboekenschrijver Arend van Dam, podcastmaker Lisa Roozen en Anne van Buul) beoordeelt de podcasts in drie categorieën: groep 5/6, groep 7/8 en de brugklas. Ook het publiek mag online meestemmen.

Gewoon met je telefoon of tablet

Medeorganisator van de Kinderpodcast Battle Tjeerd van den Elsen is initiatiefnemer van Kinderpodcasts.nl en RadioRakkers, waarmee hij dit jaar de IPON Award won. “Het opnemen en terugluisteren van gesprekken is tegenwoordig heel eenvoudig”, benadrukt hij. “Een radiostudio of ingewikkelde apparatuur is niet nodig. Kinderen kunnen gewoon met hun telefoon, computer of tablet aan de slag.”

Taalvaardigheid en mediawijsheid

Podcasts voor kinderen winnen snel terrein. Het beluisteren van een podcast is waardevol, maar kinderen leren nóg meer als ze zelf een podcast maken. Ingrid de Jong projectleider Mediawijsheid bij Cubiss: “Het prikkelt de creativiteit, stimuleert mondelinge vaardigheden en vergroot de woordenschat.”

Leesbeesten & Luistervinken

Voor de winnaars is er een rol weggelegd in Leesbeesten & Luistervinken, een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8. Ook krijgen ze een workshop radio maken van RadioRakkers. Deelnemers kunnen hun podcast tot en met zondag 4 september 2020 insturen via: www.kinderpodcastbattle.nl. Tot en met 18 september stemt het publiek op haar favorieten en beoordeelt de jury de inzendingen. Op 21 september worden de winnaars van de Kinderpodcast Battle bekendgemaakt. Zij nemen gezamenlijk de podcast Leesbeesten & Luistervinken op, met Arend van Dam in de hoofdrol.

De Kinderpodcast Battle is ontwikkeld door Cubiss en is mogelijk gemaakt binnen het programma Taal en Media van de provincie Noord-Brabant.

Neem voor meer informatie of interviewaanvragen contact op met: Ingrid de Jong, i.dejong@cubiss.nl of kijk op www.kinderpodcastbattle.nl

Download hier het persbericht.

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!