Efteling Kids Radio stopt met het maken van gepresenteerde programma’s, zo werd afgelopen maandag bekend via Twitter. De zender gaat per 1 april verder als non-stop radiostation bevestigt een woordvoerder van de Efteling aan Looopings.nl.

Het besluit van het pretpark komt als een verrassing, want de vorige week vierde de zender nog het 12,5 jarig jubileum. Enkele maanden geleden werd het kinderradiostation uitgeroepen tot het beste online radiostation van Nederland tijdens de Online Radio Awards 2020.

Luisteraars teleurgesteld

Voor het team van Efteling Kids Radio komt deze draai totaal onverwachts, maar krijgt het veel hartverwarmende reacties van teleurgestelde luisteraars. Makers uit de radio- en podcastwereld zijn verbaasd over het besluit van de Efteling.

“Onverstandige keuze”

Ook Tjeerd van den Elsen is teleurgesteld. De oprichter van kinderpodcasts.nl vindt het een zeer onverstandige keuze van de Efteling: “Iedereen heeft sinds 2008 een klein radiostation volwassen zien worden en ik vind dat een volwaardig kinderradiostation thuishoort in het media-aanbod voor kinderen. Met de opkomst van de kinderpodcast en de invloed van audio op de taalontwikkeling van kinderen is dit besluit een volslagen onbegrijpelijke keuze als het niet om een financiële redenen gaat. Het is een groot verlies voor de jongste generatie, omdat het non-screen audio aanbod al zo beperkt is.”

Van den Elsen stond samen met Arnoud Schellenberg en Marjolein Vos-Monsieurs in 2008 aan de wieg van het toen nog hetende Efteling Radio. Schellenberg en Vos-Monsieurs werken tot op de dag van vandaag nog bij Efteling Kids Radio en moeten net als hun collega’s op zoek naar ander werk. 

Per 1 april non-stop

Efteling Kids Radio zal per 1 april non-stop verder gaan. Hoe de nieuwe programmering er dan uitziet is nog niet bekend. De Efteling neemt daar de komende drie maanden de tijd voor.

 

 

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!