Kinderpodcasts Nederland start een doneeractie voor een nieuwe website en app. Het aantal pageviews van het afgelopen jaar zijn opnieuw toegenomen. Om het groeiende aantal bezoekers in de toekomst aan te kunnen is er een nieuwe website nodig en willen we een app maken.

Cijfers

Al vier jaar werken een paar vrijwilligers aan het platform Kinderpodcasts Nederland met één duidelijk doel: Een veilige en vertrouwde luisteromgeving voor kinderen, ouders en onderwijs. Steeds meer kinderen luisteren er en het aantal podcasts groeit.

Vorig jaar werd onze website ruim 300.000 keer bezocht. nu ligt dat aantal op 530.000. Dankzij een toename van het aantal kinderpodcasts blijven kinderen terugkomen en ontdekken ook nieuwe kinderen de podcast. Vier jaar gelden noteerden we nog 14 kinderpodcasts. nu ligt dat aantal op 107.

Liefdewerk en oud papier

Tot nu toe is het platform Kinderpodcasts.nl te danken aan de inspanningen van een aantal podcastmakers die het belang van audiocontent een warm hart toedragen. Tjeerd van den Elsen, oprichter van het platform: “Ondanks dat audiocontent zo belangrijk is, ontbreekt het in de meeste gevallen aan een financiële basis voor makers om te blijven produceren voor kinderen. Dat is ook de reden dat er nog heel weinig kinderpodcasts zijn in vergelijking met het aanbod voor volwassenen. Daarbij komt het dat adverteren in audiocontent niet zomaar kan door wetgeving. Bovendien heeft een kind misschien wel meer recht op goede advertentievrije audiocontent dan volwassenen.”

Lisa Roozen is een van de vrijwilligers en maakt de podcast Filosoofje: “Ik draag bij aan dit platform, omdat er voor kinderen geen goede app of website is waar alléén kinderpodcasts te luisteren zijn. In de reguliere podcast-apps staan ze tussen de volwassen podcasts. Dat is niet kindvriendelijk vinden wij en daarom moet er ook iets voor kinderen zijn. Om daar iets aan te doen bouwen we aan een basis waarmee we dat willen veranderen.”

Waarom nieuwe website en app?

Kinderen willen leren via podcasts, blijkt uit onderzoek en dat willen wij goed organiseren voor de jongste luisteraars. Om in de toekomst de verkeersstroom aan te kunnen en nu al de toegankelijkheid te verbeteren is er een nieuwe website nodig en een app.

Voor kinderen is er simpelweg géén collectieve app waar alle audiocontent voor kinderen te vinden is. Daarom willen wij bouwen aan een goed fundament, zodat het huis van podcasts verder opgebouwd kan worden. Alleen zo kunnen wij impact maken op de taal- en leesontwikkeling bij kinderen. Doe je mee?

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!