Welke podcasts luisteren kinderen, juffen, meesters en ouders op ons platform? We hebben de meest beluisterde kinderpodcasts van de afgelopen maand voor je op een rij gezet.

10. Op Houten Banden

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

Dit luisterverhaal neemt je mee naar de bevrijding van Nederland in 1944-1945. Je volgt de 15-jarige Leendert, die in Zeeland woont, en meemaakt hoe Terneuzen in 1944 bevrijd wordt. De bevrijding verloopt niet zo soepel als iedereen hoopt.

Luister meteen naar Op Houten Banden

9. SAPIETOM

(3 t/m 6 jaar en 7 t/m 10 jaar)

Een drie-eiige drieling die elke dag een avontuur beleefd. Daar gaat de podcast SAPIETOM over. Sap, Piet en Tom krijgen een idee, maken er een plan van en zetten dat om in actie. En kijken er daarna op terug. 

Luister meteen naar SAPIETOM

8. Peuterpodcast

(3 t/m 6 jaar)

Peuterpodcast is een interatieve podcasts voor peuters. De kleine luisteraars worden door de verhaaltjes uitgedaagd om te bewegen en te leren. Zo hoor je Wies en Max een blokkentoren bouwen en zijn Kim en Layla de knuffel kwijt.

Luister meteen naar PeuterPodcast

7. De Koning van Katoren

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

De Koning van Katoren is ontstaan als podcast toen de leerlingen van ‘Onze Musical’ uit Vught door corona geen uitvoeringen konden doen. Het verhaal is opgenomen met alle liedjes. Precies zoals het bedoeld was door de schrijver van het gelijknamige boek; Jan Terlouw. 

Luister meteen naar De Koning van Katoren

6. Missie Voelspriet

(3 t/m 6 jaar en 7 t/m 10 jaar)

Missie Voelspriet is een podcast van Zappelins Beestenbrigade. Samen met Boswachter Tim en Emmely Voelspriet beleef je spannende en grappige avonturen met nieuwe Nederlandse insecten. Dit wereldje verandert namelijk de hele tijd, net als de grote mensenwereld.

Luister meteen naar Missie Voelspriet

5. Sara’s mysteries

(7 t/m 10 jaar, 11 t/m 14 jaar)

In Sara’s Mysteries ontrafelt Sara de Monchy samen met jonge mensen mysteries die hen niet meer loslaten. Elke aflevering schakelt één kind de hulp van Sara in om een raadsel uit te zoeken. Lukt het hen om met vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk de mysteries op te lossen?

Luister meteen naar Sara’s mysteries

4. Jeugdjournaal

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

Als je meer wilt weten over wat er in de wereld speelt, dan moet je zeker eens luisteren naar de podcast van het NOS Jeugdjournaal. Bart Tuinman en Malou van der Starre beantwoorden elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp. 

Luister meteen naar de NOS Jeugdjournaal podcast

3. Het Klokhuis

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

De podcast-afleveringen van het Klokhuis gaan over uitvindingen of ontwikkelingen die de wereld veranderd hebben. Dingen die we heel gewoon vinden, maar eigenlijk heel erg belangrijk én onmisbaar blijken te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een uitvinding voor vakanties naar het buitenland en een uitvinding tegen stank en viezigheid.

Luister meteen naar Het Klokhuis

2. De Bonte Hond

(3 t/m 6 jaar, 7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

In de Bonte Hond bespreken kinderen met theatermakers verschillende thema’s als vrijheid, jezelf zijn, eenzaamheid, kunst, Keti Koti, door hun eigen ervaringen te delen en kritisch advies te geven. In de podcast hoor je ook fantasieverhalen, bedacht door kinderen en nagespeeld door acteurs. 

Luister meteen naar De Bonte Hond

1. Wetenschapje

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

Wetenschapje: vragen over wetenschap voor grote en kleine denkers. Elke aflevering wordt er gezocht naar het antwoord op één welbepaalde vraag. Telkens neemt een wetenschapper je mee in zijn wereld vol kleine weetjes en grote feiten.

Luister meteen naar Wetenschapje

Volgende maand delen we de meest beluisterde podcasts van maart. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Natuurlijk zijn er nog meer leuke en interessante podcasts te ontdekken. Ga naar het overzicht.

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!