Welke podcasts vinden de luisteraars van Kinderpodcasts.nl nou echt leuk en interessant? Waar luisteren andere kinderen, juffen, meesters en ouders naar? We hebben de meest beluisterde kinderpodcasts van de afgelopen maand op een rij gezet. Wat ga jij straks direct luisteren?

10. Leesbeesten en Luistervinken

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

In de Leesbeesten en Luistervinken podcast gaan kinderen uit groep 6 t/m 8 in gesprek met hun favoriete kinderboekenschrijvers. Naast gesprekken met onder andere Jacques Vriens, Tosca Menten en Paul van Loon krijg je ook te horen welke boeken de moeite waard zijn om te lezen. 

Luister meteen naar Leesbeesten en Luistervinken

 

9. Droomtheater Het Oor

(3 t/m 6 jaar en 7 t/m 10 jaar)

Konijn Jibbe vertelt in elke aflevering van Droomtheater Het Oor een verhaal over ‘Het Begin’. Hoe begon jij? Hoe begon muziek? Hoe begon de wind? Jibbe heeft alle antwoorden.

Luister meteen naar Droomtheater Het Oor

 

8. Bolletje en Pluisje

(3 t/m 6 jaar)

In deze spannende kinderpodcast reis je als luisteraar met Pluisje mee. Pluisje laat zich meevoeren door de wind naar een donker bos. Terwijl Bolletje zich thuis afvraagt waar zijn vriendje blijft, gaat Pluisje op avontuur.

Luister meteen naar Bolletje en Pluisje

 

7. Kareltje en Sjonnie

(3 t/m 6 jaar en 7 t/m 10 jaar)

Als je op de playknop van deze podcastserie drukt, luister je naar het verhaal van Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe. In elke aflevering maken deze vrienden weer wat mee in de dierentuin. Zo gaat het bijvoorbeeld over liefde, leugens, chocolade en dromen.

Luister meteen naar Kareltje en Sjonnie

6. Nachtwacht Luisterverhalen

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

In een reeks van 10 luisterverhalen word je meegenomen naar de magische wereld van De Nachtwacht. Een vampier, toverelf en een weerwolf gaan op avontuur. Gebaseerd op het televisieprogramma Nachtwacht van Ketnet.

Luister meteen naar Nachtwacht Luisterverhalen

5. De Koning van Katoren

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

De Koning van Katoren is ontstaan als podcast toen de leerlingen van ‘Onze Musical’ uit Vught door corona geen uitvoeringen konden doen. Het verhaal is opgenomen met alle liedjes. Precies zoals het bedoeld was door de schrijver van het gelijknamige boek; Jan Terlouw. 

Luister meteen naar De Koning van Katoren

 

4. Wetenschapje

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

Wetenschapje: vragen over wetenschap voor grote en kleine denkers. Elke aflevering wordt er gezocht naar het antwoord op één welbepaalde vraag. Telkens neemt een wetenschapper je mee in zijn wereld vol kleine weetjes en grote feiten.

Luister meteen naar Wetenschapje

3. Missie Voelspriet

(3 t/m 6 jaar en 7 t/m 10 jaar)

Missie Voelspriet is een podcast van Zappelins Beestenbrigade. Samen met Boswachter Tim en Emmely Voelspriet beleef je spannende en grappige avonturen met nieuwe Nederlandse insecten. Dit wereldje verandert namelijk de hele tijd, net als de grote mensenwereld.

Luister meteen naar Missie Voelspriet

2. Ezelsoren

(3 t/m 6 jaar en 7 t/m 10 jaar)

In Ezelsoren hoor je het verhaal van ezel Huug en Albert de sprinkhaan. Elke dag spreken ze af, onder de oude appelboom. Albert zit dan vol met vragen. ‘Huug, waarom maken mensen ruzie? Wat is mooi Huug? Wat is normaal of wat is eerlijk delen?’ Om elke vraag te beantwoorden gaan Huug en Albert op avontuur, vol grappige ontdekkingen en ontmoetingen met eigenwijze figuren.

Luister meteen naar Ezelsoren

1. Het Klokhuis

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

De podcast-afleveringen van het Klokhuis gaan over uitvindingen of ontwikkelingen die de wereld veranderd hebben. Dingen die we heel gewoon vinden, maar eigenlijk heel erg belangrijk én onmisbaar blijken te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een uitvinding voor vakanties naar het buitenland en een uitvinding tegen stank en viezigheid.

Luister meteen naar Het Klokhuis

 

Volgende maand delen we de meest beluisterde podcasts van maart. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Natuurlijk zijn er nog meer leuke en interessante podcasts te ontdekken. Ga naar het overzicht. 

 

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!