Welke podcasts vinden de luisteraars van Kinderpodcasts.nl nou echt leuk en interessant? Waar luisteren andere kinderen, juffen, meesters en ouders naar? We hebben de meest beluisterde kinderpodcasts van augustus op een rij gezet.

10. Opa Rob vertelt

(3 t/m 6 jaar)

De kleinkinderen van Opa Rob vinden het leuk om naar zijn verhalen te luisteren. Als hobby leest hij deze verhalen voor. Voor het slapen gaan. Spannende of leuke verhalen. Opa Rob raadt je aan om met je ogen dicht onder de dekens te luisteren. Want als je je ogen dicht hebt kun je er van alles bij verzinnen.

Luister meteen naar Opa Rob vertelt

9. Peuterpodcast

(3 t/m 6 jaar)

Peuterpodcast is een interatieve podcasts voor peuters. De kleine luisteraars worden door de verhaaltjes uitgedaagd om te bewegen en te leren. Zo hoor je Wies en Max een blokkentoren bouwen en zijn Kim en Layla de knuffel kwijt.

Luister meteen naar PeuterPodcast

8. De Boterhamshow

(3 t/m 6 jaar)

De Boterhamshow luisteren! In de enige poppenpodcast ter wereld ontvangt presentator Opper de Pop interessante gasten, huisdichter Nico de Neushoorn komt langs en natuurlijk is er ook muziek. En elke aflevering is weer spannend, want wie weet ben jij kandidaat in het belspel: “Hallo, met de Boterhamshow!”

Luister meteen naar De Boterhamshow

7. Jeugdjournaal

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

Als je meer wilt weten over wat er in de wereld speelt, dan moet je zeker eens luisteren naar de podcast van het NOS Jeugdjournaal. Bart Tuinman en Malou van der Starre beantwoorden elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp. 

Luister meteen naar de NOS Jeugdjournaal Podcast

6. Stokstaartjes

(7 t/m 10 jaar)

Dit is een podcast voor nieuwsgierige kinderen over wetenschap. In Stokstaartjes stellen kinderen van 6 t/m 12 jaar hun eigen vragen, en wetenschappers geven antwoord.

Luister meteen naar Stokstaartjes

5. Brul de Podcast uit de Dierentuin

(3 t/m 6 jaar, 7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

In deze podcast geeft DierenPark Amersfoort je een kijkje in de wereld van de dieren en de dierverzorgers. Leuk voor dierenliefhebbers van alle leeftijden!

Luister meteen naar Brul de Podcast uit de Dierentuin

4. Het Klokhuis

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

De podcast-afleveringen van het Klokhuis gaan over uitvindingen of ontwikkelingen die de wereld veranderd hebben. Dingen die we heel gewoon vinden, maar eigenlijk heel erg belangrijk én onmisbaar blijken te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een uitvinding voor vakanties naar het buitenland en een uitvinding tegen stank en viezigheid.

Luister meteen naar Het Klokhuis

3. Wetenschapje

(7 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar)

Wetenschapje: vragen over wetenschap voor grote en kleine denkers. Elke aflevering wordt er gezocht naar het antwoord op één welbepaalde vraag. Telkens neemt een wetenschapper je mee in zijn wereld vol kleine weetjes en grote feiten.

Luister meteen naar Wetenschapje

2. Sara’s mysteries

(7 t/m 10 jaar, 11 t/m 14 jaar)

In Sara’s Mysteries ontrafelt Sara de Monchy samen met jonge mensen mysteries die hen niet meer loslaten. Elke aflevering schakelt één kind de hulp van Sara in om een raadsel uit te zoeken. Lukt het hen om met vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk de mysteries op te lossen?

Luister meteen naar Sara’s mysteries

1. De Zoete Zusjes Vakantiepodcast

(11 t/m 14 jaar)

De Zoete Zusjes vakantiepodcast is de leukste podcast om onderweg naar vakantie te luisteren of tijdens jouw (zomer)vakantie (thuis) op te zetten. Luister mee naar vakantiedilemma’s, voorleesverhalen, weetjes en moppen van Saar, Janna en Hanneke de Zoete.

Luister meteen naar De Zoete Zusjes Vakantiepodcast

Volgende maand delen we de meest beluisterde podcasts van september. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Natuurlijk zijn er nog meer leuke en interessante podcasts te ontdekken. Ga naar het overzicht.

kinderpodcasts

Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, updates én kinderpodcasts.

Je bent succesvol aangemeld!